Tarantule RO mania

Tarantule, scorpioni, reptile si alte animale de companie
Acum este Sâm 21 Noi, 2009 18:12

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Idei bune sau mai bine sa-mi vad de treaba?
MesajScris: Sâm 31 Oct, 2009 01:19 
Neconectat
larva

Locaţie: Cluj-Napoca
Ok, de ceva vreme nu ma mai multumeste terariul si vreau si un acvariu. Achizitionat unul de 115L si cum in Cluj e imposibil de gasit gazon acvatic mi-a trecut prin cap sa incerc cu forest moss de la exo terra...
Are cineva vreo parere despre acest muschi scufundat in apa? Putrezeste? Sau ii merge bine?
Mi-a mai trecut prin bostan sa bag niste tuplini si radacini de vita de vie, iarasi, a incercat cineva? Merge? Sau ma trezesc cu un acvariu plin de putregai numa bun de facut mlastina din el?
Si in final: poate cineva sa ma indrume spre un loc de unde por cumpara Eleocharis parvula sau Glossostigma elatinoides?
Mersi!

Subiectul mesajului: Re: Idei bune sau mai bine sa-mi vad de treaba?
MesajScris: Sâm 31 Oct, 2009 17:35 
Neconectat
moderator

Locaţie: Bistrita-Cluj
Acel moss mai mult ca sigur ca nu se foloseste pentru acvarii..Pentru asa ceva exista moss-uri speciale cum ar fi Java, Christmas, Willow etc...
Radacina de vita de vie o poti folosi linistit dar dupa un mic tratament. Exista mai multe variante dar eu folosesc una simpla si anume spal cu apa de la robinet radacina, dupa care o pun la fiert pana vad ca sta scufundata in apa( la fierbere se imbiba foarte bine cu apa) insa difera de la radacina la radacina timpul de fierbere. In felul acesta se elimina si o parte din taninul pe care il contine(acel pigment care face apa de culoare maro). Timpul de fierbere este cam o jumatate de ora sau mai mult rezulta ca ii aplicam in acelasi timp si un tratament de sterilizare.
Glosso nu stiu unde gasesti in Cj insa Eleocharis e posibil sa gasesti ori la magazinul de la Regionala Cfr, la Animal Center vis a vis de Orange shop(de pe 21 decembrie) sau la Cora(daca vrei ma interesez personal in acest magazin si pot posta maine raspunsul)
Succes

MesajScris: Sâm 31 Oct, 2009 21:57 
Neconectat
larva

Multam de sugestii! Am cumparat azi din cora niste "bile" de muschi dar nu stiu exact numele...
O alta intrebare, la un acvariu de 115L ajunge un neon aqua glo de T-8 de 25W? sau trebuie sa mai bag ceva ca sa o duca bine plantutele?

MesajScris: Dum 01 Noi, 2009 11:46 
Neconectat
moderator

Se numeste Cladophora.. o sa te dezamagesc putin.. n-ai cumparat muschi ci ai cumparat alge :roll:
Pai o sa ai 0,2 w pe litru.. Pentru inceput e bine dar pe masura ce mai pui plante va trebui sa mai adaugi neoane. Repet..dupa ce mai pui plante pentru ca altfel te umplii de alge si o sa ai de luptat cu ele..

MesajScris: Lun 02 Noi, 2009 00:23 
Neconectat
larva

daemon scrie:
Se numeste Cladophora.. o sa te dezamagesc putin.. n-ai cumparat muschi ci ai cumparat alge :roll:

:smt044 :smt044 :smt044 nu conteaza, mie imi plac, sunt interesante... cat timp nu se umple acvariul de chestii verzi si foarte mici sa arate ca apa la noi la mare e ok :D

MesajScris: Mar 03 Noi, 2009 00:03 
Neconectat
moderator

Nu am spus-o in sensula acela..Daca am fost putin ironic am fost doar pentru ca ai facut o cofuzie intre doua chestii. Oricum nu este o alga invaziva care sa-ti imbolnaveasca acvariul...

MesajScris: Mar 03 Noi, 2009 11:41 
Neconectat
larva

daemon scrie:
Nu am spus-o in sensula acela..Daca am fost putin ironic am fost doar pentru ca ai facut o cofuzie intre doua chestii. Oricum nu este o alga invaziva care sa-ti imbolnaveasca acvariul...

Na, e ok, imi place ironia mai ales cand ma ard cu ceva...
Am terminat si acvariul, apa e putin cam laptoasa, nu foarte dar mai are pana sa se faca clara...
Momentan astept sa vad cat ii trebuie...
Vedem... Daca nu tre sa gasesc ceva solutie sa o fac clara...

MesajScris: Mie 04 Noi, 2009 00:11 
Neconectat
moderator

La fel ca in cazul lui Mircea este vorba de ciclare si nu are rost sa-ti faci probleme in legatura cu apa..este ceva normal.

MesajScris: Mie 04 Noi, 2009 02:49 
Neconectat
larva

daemon, vad ca le ai cu pestii, crezi ca e vreo problema sa bag niste betta in acvariu? mai am niste neoni, redmoly, scalari, in general pesti pasnici si nu foarte mari... Spatiu este destul zic eu mai ales ca am inteles ca betta stau si-n cana daca acolo-i pui...

MesajScris: Mie 04 Noi, 2009 21:54 
Neconectat
moderator

Multumesc de compliment. ;012;
In primul rand spune-ne cate bucati ai din fiecare..
Scalarii nu sunt tocmai pesti pasnici mai ales cand depun..
Cat despre betta poti pune doar ''niste'' femele pentru ca doi masculi nu poti pune, sau un mascul si niste femele..sau doar un mascul. Oricum masculii sunt cei mai aratosi..
Referitor la cana cu apa crescatorii recomanda cresterea exemplarelor de betta in 2,5l apa in timp ce pentru un scalar sunt necesari 40-50l apa.

MesajScris: Joi 05 Noi, 2009 13:17 
Neconectat
larva

Am asa:
Melanotaenia boesemani 5, xifo 5, neoni 20, scalari 2(mici rau), Barbus tetrazona 5, Poecilia sphenops 2
Total 39 pestani, am inteles ca ar merge pana la 50 de pestani dastia mici in acvariul meu... Sau nu?

MesajScris: Joi 05 Noi, 2009 20:50 
Neconectat
subadult

Locaţie: Constanta
probabil ca incap 50 la marimea asta dar ei mai cresc ....in special scalarii .....10 neoni cred ca mai poti pune

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje ]